profiRounder: de modulair opgebouwde plaatbewerkingsmachine voor het afbramen, kanten breken, oxidehuid en metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren.


metaalmachine: ontbramen, kanten breken, SCHUREN, satineren

Met de profiRounder presenteert Heesemann een flexibele alleskunner voor plaatbewerking. De machine is ontworpen voor de droge bewerking van diverse materiaalsoorten zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper. ProfiRounder is ontwikkeld om te voldoen aan meerdere industriële toepassingen op één machine: ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren.

De Heesemann profiRounder heeft de Red Dot Award 2017 gewonnen in de categorie Product Design! Het is een volledig modulaire metaalmachine die aan alle ATEX-richtlijnen voor droge plaatbewerking van diverse metalen voldoet.

Naast metaal zijn de Heesemann machines perfect inzetbaar bij de afwerking van andere materialen zoals kunststoffen en hout.


plaatbewerking met modulair concept: Plug-and-play

Plug-and-play-concept met diverse modules

Plug-and-play-concept met diverse modules

Het volledig modulair opgebouwde ontwerp van de machine biedt de hoogste flexibiliteit in een compacte machine voor de plaatbewerking. Contactwals-module, komborstels-module, de bekende Fladder borstel-module en de borstelwals-module kunnen zonder beperkingen modulair worden gecombineerd. 

Video modulair concept profiRounder: plug-and-play!

Zelfs na de installatie van de basismachine is een uitbreiding van extra modules zeer eenvoudig aan de machine te koppelen. 

De volgorde van elke module kan naar wens worden gewijzigd: plug-and-play! 

ProfiRounder biedt hiermee een uitkomst aan de huidige eisen van productieomgevingen: flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen. 

 

Volledige demonstratievideo profiRounder


Proefbewerking

Benieuwd naar de resultaten van de profiRounder met uw producten?
Wij verzorgen graag een gratis proefbewerking!
Laat a.u.b. uw gegevens achter via onderstaande contact-button, en wij nemen spoedig contact met u op.


module mogelijkheden

De aggregaten in de profiRounder kunnen in willekeurige volgorde in modules worden aangeboden. Dit concept biedt ongeëvenaarde kwaliteit en flexibiliteit.   

Module: Contactwals

profiRounder---Kontaktwalze (Custom).jpg

Ontbramen en geslepen plaat finish aanbrengen

De schuurband in de contactwals aggregaat ontbraamt plaatwerk bij een snelheid van 1,7 - 28 m/s. Desgewenst kan een geslepen plaat finish worden aangebracht. 
De contactwalsen kunnen in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst. Tests wijzen uit dat dit de levensduur van schuurrollen tot max. een factor 10 verlengt. 

Module: RUT komborstels

RUT komborstels

Kanten breken van plaatwerk: radius aanbrengen

Middels de krachtige RUT komborstels (tot 1.500 rpm) kan de profiRounder zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen perfect ontbramen en de kanten breken. Een veilige radius wordt op de snijkanten aangebracht.
Gezien de borstels in een carrousel bewegen, is de slijtage van de borstels identiek. Dit voorkomt voortijdig wisselen van borstels.

Module: Fladder GYRO techniek

Fladder borstels

Richtingloos borstelen of oxidehuid verwijderen

Het “fladderen” met de Fladder-borstels kan ook worden ingezet t.b.v. het ontbramen en kanten breken, maar geeft daarnaast een zeer mooie richtingloze borstelstructuur.
Daarnaast verwijdert profiRounder de oxidehuid of metaalslak, gebruik makend van speciale metaalborstels van Fladder.
Het unieke Lock-it systeem maakt van het wisselen van borstels een snelle en eenvoudige handeling zonder gebruik te maken van gereedschappen.

Module: Borstelwals

profiRounder---Bürstenwalze (Custom).jpg

Satineren: finishing-effect op plaatwerk

Diverse typen borstels, zoals Skotch Brite, kunnen worden geselecteerd om het gewenste finishing effect te realiseren. Ook de borstelwalsen kunnen desgewenst in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst om de levensduur van borstels te verlengen. Daarnaast kan de borstel middels het dressen semi-automatisch worden gecorrigeerd en geëgaliseerd in geval van ongelijke slijtage. Dit garandeert een constante kwaliteit over de totale levensduur van een borstel. Unieke eigenschappen

Enkele eigenschappen waarmee de nieuwe Heesemann profiRounder zich weet te onderscheiden:

Het wisselen van een transportband is slechts minutenwerk

Het wisselen van een transportband is slechts minutenwerk

Bramen en stofdeeltjes worden in de transporttafel afgezogen

Bramen en stofdeeltjes worden in de transporttafel afgezogen

 • Uniek: afbraammachine voor droge plaatbewerking van diverse materiaalsoorten zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper, die voldoet aan alle ATEX-richtlijnen

 • Uniek: flexibel modulair ontwerp. Extra modules kunnen eenvoudig worden aangekoppeld (plug-and-play-concept). Dit biedt flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen

 • Uniek: de Fladder GYRO borstel-module, waarmee middels metaalborstels tevens oxidehuid en metaalslak verwijderd wordt. Originele Fladder-borstels realiseren middels het “fladderen” naast het ontbramen en kanten breken tevens een richtingloze borstelstructuur

 • Uniek: schuurband kan tot 0,01 mm nauwkeurig in hoogte worden afgesteld

 • Uniek: contactwalsen en borstelwalsen kunnen desgewenst in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst, hetgeen de levensduur van schuurrollen aanzienlijk verlengt

 • Aanbrengen van een veilige radius op de snijkanten

 • Ophoping van bramen en de hechting van de stofdeeltjes op de transportband en in de transporttafel is tot een dusdanig laag niveau gebracht, dat brandgevaar als gevolg van het gebruik van droge slijptechnieken is geëlimineerd

 • Transportband wordt continu gereinigd

 • Eenvoudige intuïtieve bediening via 15,6 inch touch panel

 • Onderhoudsvrij design. Onderhoud is beperkt tot een minimum en vereenvoudigd zodat de klant dit veelal eenvoudig zelf kan uitvoeren


Toepassingen

Metaal schuren

Enkele sectoren waarin de Heesemann machines worden ingezet:

 • Plaatbewerking: ontbramen, kanten breken, oxidehuid en metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren.

 • Kunststof matrijzen: slijpen en afbramen van polycarbonaat spuitgietvormen.

 • Food industrie: afbramen en kanten breken van RVS plaatwerk en componenten.

 • Gevelbouw: afbramen en kanten breken van (geperforeerd) plaatwerk.

 • Keuken industrie: schuren van houten panelen en het aanbrengen van een geslepen plaat finish op plaatwerk.

Wij hebben voor Heesemann gekozen vanwege de uitgebreide test- en ontwikkelingscapaciteiten die nodig waren voor onze afwijkende toepassing; het schuren en afbramen van polycarbonaat, een moeilijk te bewerken kunststof. Summa Surface is nauw betrokken bij alle contacten, en blijft dat ook als de machine in bedrijf is.
— Hans van der Maat, managing director at bv vormenfabriek tilburg

GERELATEERDE ARTIKELEN

Waarschijnlijk vindt u onderstaande artikelen ook interessant:


onze andere machinetechnieken

Fladder: borstelmachines voor o.a. ontbramen en kanten breken

Fladder: borstelmachines voor o.a. ontbramen en kanten breken

OTEC: machines voor precisie ontbramen en polijsten

OTEC: machines voor precisie ontbramen en polijsten

SLCR: o.a. reinigen, ontlakken en opruwen middels lasertechniek

SLCR: o.a. reinigen, ontlakken en opruwen middels lasertechniek