profiRounder: een nieuw tijdperk van ontbramen, kanten breken en schuren

Alleskunner voor de plaatbewerking

Tijdens de beurs EuroBLECH 2016 (Hannover, 25 - 29 Oktober) presenteert Heesemann de nieuwe metaalmachine profiRounder. De machine is ontworpen voor de droge bewerking van diverse materiaalsoorten plaatwerk zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper.
profiRounder is ontwikkeld om te voldoen aan meerdere industriële toepassingen op één machine: ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren. De Heesemann profiRounder ontbraammachine is ’s werelds eerste volledig modulaire metaalmachine die aan alle ATEX-richtlijnen voor droge plaatbewerking van diverse metalen voldoet.

Modulair Concept: plug-and-play

Het volledig modulair opgebouwde ontwerp van de machine biedt de hoogste flexibiliteit in een compacte machine. Contactwals-module, komborstels-module, de bekende Fladder borstel-module en de borstelwals-module kunnen zonder beperkingen modulair worden gecombineerd. Zelfs na de installatie van de basismachine is een uitbreiding van extra modules zeer eenvoudig aan de machine te koppelen.

De volgorde van elke module kan naar wens worden gewijzigd (plug-and-play-concept). profiRounder biedt hiermee uitkomst aan de huidige eisen van productieomgevingen: flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen. Hierom is profiRounder op de EuroBLECH genomineerd voor de prestigieuze prijs: Factory of the Future!

Diverse aggregaten te combineren in modules

De contactwalsen en de borstelwalsen kunnen desgewenst in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst. Uitvoerige tests wijzen uit dat hierdoor de levensduur van schuurrollen tot max. een factor 10 worden verlengt.

Middels de RUT komborstel-module kan de profiRounder zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen perfect ontbramen en de kanten breken. Een veilige radius op de snijkanten, het kanten breken van plaatwerk, wordt in één doorgang aangebracht.

Met behulp van de gerenommeerde Fladder-techniek verwijdert profiRounder tevens oxidehuid of metaalslak. Daarnaast kunnen de standaard Fladder-borstels worden ingezet om middels het “fladderen”, naast het ontbramen en kanten breken, tevens een richtingloze borstelstructuur te realiseren.

ATEX-richtlijnen 

Dankzij het bijna onderhoudsvrije design streeft Heesemann naar 100% beschikbaarheid. Eventuele service werkzaamheden zijn beperkt tot een minimum en vereenvoudigd zodat de klant deze eenvoudig zelf kan uitvoeren. Middels een re-design van de transporttafel heeft Heesemann de ophoping van bramen en de hechting van de stofdeeltjes in de tafel tot een dusdanig laag niveau gebracht, dat brandgevaar als gevolg van het gebruik van droge slijptechnieken is geëlimineerd. Dit maakt dat de profiRounder ’s werelds eerste volledig modulaire metaalmachine is die aan alle ATEX-richtlijnen voor droge plaatbewerking van diverse metalen voldoet.

De Heesemann profiRounder ontbraammachine wordt bediend middels een 15,6 inch touch panel. De user interface past zich automatisch aan na elke module-wijziging van de machine. Het duidelijke beeldmateriaal, voorziet een eenvoudige en intuïtieve bediening.

 

Het moderne en hoogwaardige design valt direct op. Dit maakt dat de machine niet alleen op technisch vlak maar ook op optisch vlak een eye-catcher in iedere productie omgeving. Met recht representeert de Heesemann profiRounder een nieuw tijdperk wat betreft het ontbramen, kanten breken en slijpen van plaatwerk.

Bezoek de Heesemann-stand op de EuroBLECH en bewonder deze unieke profiRounderHal 11, Stand J142