Fladder LS: ontbramen profielen/buizen/kokers

De Fladder LS ontbraammachine is zeer geschikt om geautomatiseerd lange smalle producten te ontbramen en de scherpe kanten te breken. Bijvoorbeeld na het buislasersnijden.

Producten zoals profielen, buizen en kokers worden in 1 doorvoer van alle kanten gelijktijdig bewerkt. Dit maakt de machine ideaal voor bedrijven met hoge productievolumes die doen aan buislaseren.

De LS machine kan bestaan uit 2, 3 of 4 secties. In ieder sectie kunnen 1 of 2 borstelmodules worden geplaatst. 
Vanwege de ronde machinevormgeving, worden de borstels eenvoudig in de gewenste hoek gepositioneerd t.o.v. het te bewerken product.

De machine wordt gebruikt in de metaalindustrie, bijvoorbeeld bij het ontbramen van vliegtuig stringers. Naast metalen producten is de machine tevens geschikt voor het schuren van composieten, kunststoffen en hout. In de houtindustrie gaat het vooral om het schuren voor het lakken of om het tussenschuren tussen diverse lagen.

Fladder LS-machine

Fladder fabriceert borstelmachines voor het ontbramen, scherpe kanten breken, schuren, richtingloos borstelen en het verwijderen van de oxidehuid en metaalslak.
Summa Surface is specialist in ontbraamtechnieken, en vertegenwoordigt Fladder in de Benelux.


metaalmachine: Ontbramen en scherpe kanten breken 

Wat is ontbramen?

Ontbramen is het wegnemen van bramen die ontstaan na processen zoals het buislasersnijden, ponsen, stansen en ponsnibbelen.

Wat is scherpe kanten breken?

Scherpe kanten breken is de bewerking waarbij er een afrondradius aan de contouren van het product wordt aangebracht. Dit is zeer van belang als voorbewerking voordat conserveringslagen worden aangebracht.
Bovendien zijn de producten na het kanten breken veiliger in gebruik omdat snijwondjes worden voorkomen.

In de Fladder LS worden deze scherpe snijkanten in 1 doorvoer aan alle kanten afgerond.

Profiel in Fladder LS-machine

Metaalindustrie

In de metaalindustrie wordt de LS-machine ingezet om producten zoals profielen, buizen, stringers, kokers, strips, balken en extrusiedelen in 1 doorvoer aan alle kanten te ontbramen en de scherpe kanten te breken. Bijvoorbeeld, het afbramen na het buislasersnijden.

Video: Fladder LS-machine ingezet in aerospace-industry.
Bijvoorbeeld ontbramen van stringers.

Video: Fladder LS-machine. Alle kanten gelijktijdig ontbramen in 1 doorvoer.


houtmachine: schuren en tussenschuren

In de houtindustrie wordt de LS-machine ingezet bij het schuren van de houtvezels, zowel voor als na het impregneren of gronden. Ideaal als voorbewerking van het aflakken. De borstels maken het oppervlak mooi glad terwijl de product-contouren behouden blijven.
Het oppervlak wordt meer uniform na de Fladder-bewerking. Scherpe randen worden lichtelijk gebroken, waardoor de verflaag beter kan hechten op de kanten.
De borstelbewerking van Fladder realiseert een kostenbesparing op het lakproces.

Voorbeelden van producten die zeer geschikt zijn om te worden geschuurd in de Fladder LS-machine: houten kozijnen, ramen, profielen, architraven, plinten, sierlijsten, deurlijsten, spielatten, etc.  

Video: Fladder LS-machine, houtbewerkingPROEFBEWERKING

Benieuwd naar de mogelijkheden met uw producten op de Fladder LS machine?
Wij verzorgen graag een gratis proefbewerking!
Laat a.u.b. uw gegevens achter via onderstaande contact-button, en wij nemen spoedig contact met u op.


GERELATEERDE ARTIKELEN

Waarschijnlijk vindt u onderstaande artikelen ook interessant: