Metaal Borstelen: richtingloos geborsteld metaal finish

Het finishen van metaal is een specialisatie van de Fladder GYRO borstelmachine. In één doorvoer worden diverse bewerkingen uitgevoerd in de machine op het plaatwerk: ontbramen, scherpe kanten breken en het aanbrengen van een richtingloos geborstelde metaal finish.
De Fladder-techniek is zeer geschikt voor diverse soorten metaal plaatwerk zoals RVS / inox, Staal, Aluminium, Titanium en Koper.
Summa Surface levert de Fladder machines in de Benelux.

Gegalvaniseerde plaat voor bewerking

Gegalvaniseerde plaat na Fladder borstelbewerking


Realiseren richtingloze borstel structuur op plaatwerk

Enkele belangrijke aspecten die de Fladder machines uniek maken:

  • Het oppervlak krijgt een richtingloos geborstelde metaal finish.

  • De unieke borstel-bewegingen in de machine garanderen een identieke radius over het gehele product; zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen/perforaties.

  • Een identieke borstelslijtage-patroon betekent lage operationele kosten.

  • De krachtige vacuüm werking onder de transportband maakt het mogelijk om kleine producten (formaat visitekaart) of zeer dun plaatwerk (< 0,1 mm) te bewerken zonder fixatiegereedschap.

  • Droge bewerking waardoor er geen roestvorming optreedt.

  • Diverse soorten materiaal te bewerken in 1 machine (RVS, Blank Staal, Aluminium, Titanium, Koper, Kunststoffen, etc.).

  • De flexibele borstellamellen tasten de folie van een gefoliede plaat niet aan. De geslepen plaat finish onder de beschermende folie blijft perfect in takt.

  • Zeer geschikt om verzinkte plaat (Sendzimir, Zincor) te bewerken. De kanten worden gebroken maar er wordt slechts een paar µm afgenomen aan het oppervlak.

  • Eenvoudige bediening van de machine waardoor de gewenste bewerking snel kan worden aangepast of voorgeprogrammeerd.


PROEFBEWERKING borstelen metaal

Interesse in een Fladder borstelmachine en benieuwd naar de mogelijkheden van het borstelen van uw metaal producten?
Wij verzorgen graag een gratis proefbewerking of brengen u een bezoek om de mogelijkheden te bespreken.
Laat a.u.b. uw gegevens achter via onderstaande contact-button, en wij nemen spoedig contact met u op.


RVS borstelen: Finishen metaal

Video van metaal borstelen in Fladder GYRO. Richtingloze geborstelde metaal finish.

Fladder fabriceert borstelmachines voor het ontbramen, kanten breken, richtingloos borstelen en het verwijderen van de oxidehuid en metaalslak. 

Inmiddels is "fladderen" een term die veel wordt gebruikt door onze klanten. Fladderen staat voor het afbramen en kanten breken middels de flexibele grote borstels van Fladder, en tegelijkertijd een zeer mooie richtingloos geborstelde structuur aanbrengen op het plaatwerk. 

Voor de hoogste kwaliteit in RVS borstelen, bijvoorbeeld voor de keukenindustrie, gevelindustrie of foodindustrie, kiezen onze relaties voor de Fladder GYRO.