Scherpe kanten breken plaatwerk: radius op snijkanten

 

De scherpe kanten breken van plaatmateriaal is steeds vaker een must in de afwerking. Bijvoorbeeld, na het lasersnijden.
Immers, fiberlaser gesneden plaatwerk veroorzaakt nauwelijks bramen, maar laat scherpe randen achter op binnen- en buitencontouren.
Door de scherpe kanten te breken wordt er een veilige radius aangebracht op de kanten zodat er geen gevaar is voor snijwondjes. Bovendien is het aanbrengen van een radius een must indien een conserveringslaag wordt aangebracht.
Na het kanten afronden ontstaat een veilige afrondradius op de snijkanten van plaatwerk waardoor een conserveringslaag rond de buitenranden of perforaties voldoende dik is.

Summa Surface biedt twee machinetechnieken voor het kanten breken van metaal plaatdelen:

 • Fladder GYRO

 • Heesemann profiRounder


Fladder GYRO

Fladder fabriceert borstel ontbraammachines voor het afbramen, scherpe kanten afronden, richtingloos borstelen en het verwijderen van de oxidehuid en metaalslak. 

De Fladder GYRO afbraammachine, gebruikmakend van de lange flexibele borstellamellen, is zeer geschikt om de scherpe kanten te verronden van plaatwerk na het lasersnijden. 

Het ontbramen van plaatwerk en het aanbrengen van een snijkantradius, zijn de belangrijkste krachten van de Fladder borstelmachines.  

Video Fladder ontbraammachine: ontbramen en scherpe kanten breken

Enkele belangrijke aspecten die de Fladder machines uniek maken:

 • De unieke borstel-bewegingen in de machine garanderen een identieke radius over het gehele product; zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen/perforaties.

 • Een identieke borstelslijtage-patroon betekent lage operationele kosten.

 • Het oppervlak krijgt een mooie richtingloos geborstelde structuur.

 • De lange flexibele borstels zijn niet alleen geschikt voor vlak plaatwerk maar tevens voor geprofileerde/gefreesde delen.

 • De krachtige vacuüm werking onder de transportband maakt het mogelijk om kleine producten (formaat visitekaart) of zeer dun plaatwerk (< 0,1 mm) te bewerken zonder fixatiegereedschap.

 • Eenvoudige bediening van de machine waardoor de gewenste bewerking snel kan worden aangepast of voorgeprogrammeerd.

 • Droge bewerking waardoor er geen roestvorming optreedt.

 • Diverse soorten materiaal te bewerken in 1 machine (RVS, Blank Staal, Aluminium, Titanium, Koper, Kunststoffen, etc.).

 • De flexibele borstellamellen tasten de folie van een gefoliede plaat niet aan. De geslepen plaat finish onder de beschermende folie blijft perfect in takt.


Proefbewerking

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze machines met uw producten?
Wij verzorgen graag een gratis proefbewerking!
Laat a.u.b. uw gegevens achter via onderstaande contact-button, en wij nemen spoedig contact met u op.


Heesemann profirounder

Heesemann profiRounder

ProfiRounder is ontwikkeld om te voldoen aan meerdere industriële toepassingen op één machine: slijpen/schuren, ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, en satineren. 
 

MODULAIR: PLUG-AND-PLAY-CONCEPT

Het modulaire concept van de machine biedt flexibiliteit. Contactwals-module, komborstels-module, de bekende Fladder borstel-module en de borstelwals-module kunnen zonder beperkingen modulair worden gecombineerd. Zelfs na de installatie van de basismachine is een uitbreiding van extra modules zeer eenvoudig aan de machine te koppelen. De volgorde van elke module kan naar wens worden gewijzigd (plug-and-play-concept).

ProfiRounder biedt hiermee uitkomst aan de huidige eisen van productieomgevingen: flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen.

Plug-und-play-concept

Plug-und-play-concept

Video profiRounder: slijpen/schuren, ontbramen, kanten breken, oxidehuid/metaalslak verwijderen, satineren