Persbericht: Fiberlaser doet vraag naar scherpe kanten breken middels Fladder ontbraammachine stijgen

In de vakbladen Plaatbewerkingsnieuws en Metaalnieuws is deze week een interessant artikel gepubliceerd over de Fladder GYRO machine. Er wordt beschreven dat door het toenemende gebruik van fiberlasers bij het snijden van plaatwerk, de vraag stijgt naar machines van Fladder om de scherpe kanten te breken.

Case: Fladder-techniek in de gevelbouw-industrie. VPT Versteeg aan het woord

Het vakblad Gevelbouw heeft een interessant stuk geschreven over de toepassing van de Fladder-techniek in de gevelbouw-industrie. VPT Versteeg vertelt over het belang van de Fladder-techniek om kwaliteitsgaranties te kunnen geven op gevelpanelen waarop conserveringslagen worden aangebracht.

Reinigen matrijzen en transportbanden met laser

Het reinigen van matrijzen en transportbanden is vaak een tijdrovend proces. Het dient met de nodige nauwkeurigheid worden uitgevoerd zodat er geen beschadigingen ontstaan en de omgeving niet vies wordt tijdens het reinigingsproces. Veel bestaande reinigingstechnieken kunnen niet voldoen aan deze eisen. Reinigen met lasertechniek biedt uitkomst.

profiRounder: een nieuw tijdperk van ontbramen, kanten breken en schuren

Tijdens de beurs EuroBLECH 2016 (Hannover, 25 - 29 Oktober) presenteert Heesemann de nieuwe metaalmachine profiRounder. De machine is ontworpen voor de droge bewerking van diverse materiaalsoorten plaatwerk zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper.
profiRounder is ontwikkeld om te voldoen aan meerdere industriële toepassingen op één machine: ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren. De Heesemann profiRounder ontbraammachine is ’s werelds eerste volledig modulaire metaalmachine die aan alle ATEX-richtlijnen voor droge plaatbewerking van diverse metalen voldoet.

Vakblad Oppervlaktetechnieken ontdekt de vele toepassingen van de SLCR-lasertechniek

Ook het Vakblad Oppervlaktetechnieken was verbaasd over de vele toepassingen van de SLCR-lasertechniek. In de editie mei-2016, met industriële reiniging en voorbehandeling als thema, is een uitgebreid artikel opgenomen over de SLCR lasertoepassingen. Er is een bezoek gebracht aan Ferro Techniek B.V. waar de SLCR-lasertechniek wordt ingezet voor het zeer precies en lokaal decoaten van email op verwarmingselementen.

Primeur: OTEC SF Compact met geïntegreerd controlesysteem t.b.v. bewerking tools

Tijdens de EMO-beurs toont OTEC de nieuwe Stream Finishing (SF) machine: “SF Compact”.
Deze machine is uitgerust met een geïntegreerd optisch meetsysteem, die de OTEC-bewerking van tools controleert. Dit systeem maakt een geautomatiseerd proces mogelijk waarbij een continue check plaats vindt op belangrijke waarden voor snijgereedschappen, zoals de snijkantradius (rβ), K-Factor (Ks) en de maximale chipping van de snijkant (Rs,max).

Doorzettingsvermogen SLCR wordt beloond

Een innovatieve techniek vergt vaak geduld voordat deze door de markt wordt geaccepteerd als vervanging van conventionele technieken. Dit is zeker het geval voor de lasertechniek van SLCR. De interesse uit de markt voor de precisie bewerking middels de laser t.b.v. reinigen, ontlakken, markeren, opruwen en activeren is de laatste jaren explosief gestegen.

Kanten breken en afbramen steeds vaker een must

Er bestaat een toenemende vraag naar producten waarbij de scherpe kanten zijn gebroken en de bramen zijn weggenomen. Met name in de foodindustrie en de gevelindustrie stijgt de behoefte aan machines die deze oppervlakte finish kunnen realiseren.

Het is aldus niet verwonderlijk dat de behoefte aan Fladder borstelmachines voor het afbramen, kanten breken, richtingloos borstelen en het verwijderen van oxidatie verder toeneemt.