Gereedschappen geautomatiseerd finishen in 30-300 seconden

Finishing van gereedschappen

De kwaliteit van stans-, vorm- en snijgereedschappen kan aanzienlijk worden verbeterd met de finishing technieken in de OTEC DF- en SF-machines. 
Glad maken, polijsten, snijkant verronden, ontbramen en verwijderen van droplets (PVD en DLC coatings), zijn voorbeelden van finishing die gereedschappen aanzienlijke kwaliteitsverbeteringen opleveren.

 

OTEC DF en OTEC SF

De DF Tools serie biedt middels "Drag Finishing" een perfecte machinetechniek waarbij de gereedschappen handmatig worden opgespannen in de machine.
Gaat het om grote aantallen gereedschappen kan het proces in de SF-serie ("Stream Finishing") worden geautomatiseerd. Met de SF-1 ILS (Integrated Loading System) voorzien van ketting-lader, zet OTEC een nieuwe standaard in geautomatiseerde precisie finishing.

OTEC SF-1 ILS (Integrated Loading System) with chain loader

In de ketting kunnen 64 tot 160 tools worden gepositioneerd, variërend tussen Ø3 mm - Ø25 mm (grotere diameters in nabije toekomst). Afhankelijk van het finishing proces en de geometrie van de gereedschappen, varieert de bewerkingstijd tussen 30 en 300 seconden. Dit geautomatiseerde proces biedt duidelijke kostenvoordelen voor bedrijven waar grote aantallen gereedschappen worden bewerkt.

Lees het complete persbericht.

 

Voordelen

Enkele belangrijke voordelen:

  • Compact design: bespaart ruimte
  • Efficiënt vanwege de Stream Finishing (SF) techniek: korte bewerkingstijd
  • Groot bereik qua diameters van de tools, Ø3 mm - Ø25 mm (grotere diameters in nabije toekomst): ook ideaal voor kleine series waarbij diameters variëren
  • Eenvoudige handling: geen robot-kennis nodig
  • Zeer flexibele machine voor de bewerking van zowel snijgereedschappen (snijkanten verronden, polijsten spaangroeven en verwijderen van droplets) als stansgereedschappen en vormgereedschappen (tot max 30 x 30mm en 150mm lengte).  Ook axiaal symmetrische tools zoals wormwielen en assen zijn geschikt om op deze machine te finishen
  • Aantrekkelijk geprijst 

 

Heeft u hogere productieaantallen en hierom interesse in een geautomatiseerde machine met robot handling voor een output van 100 tools/uur? Bekijk dan onze SF RLS-serie.