Kanten breken en afbramen steeds vaker een must

Wij constateren een toenemende vraag in de markt naar producten waarbij de scherpe kanten zijn gebroken en waarbij de bramen zijn weggenomen. Met name in de foodindustrie en de gevelindustrie stijgt de behoefte aan machines die deze oppervlakte finish kunnen realiseren. De afbraammachines van Fladder zijn zeer geschikt voor beide toepassingen.

Fladder fabriceert borstelmachines voor het afbramen, kanten breken, richtingloos borstelen en het verwijderen van oxidatie.
De term "fladderen" staat voor het afbramen en kanten breken middels de flexibele grote borstels van Fladder. 

  • Het afbramen betreft het wegnemen van braamvorming die ontstaat na processen als het lasersnijden, plasmasnijden, ponsen, stansen en ponsnibbelen.
  • Kanten breken is de bewerking waarbij alle contouren aan het product worden voorzien van een afrondradius waardoor de scherpe kanten worden afgerond die zijn ontstaan bij het verspanen. Vaak volgt na het verspanen een proces zoals coaten/natlakken waarbij een laag zich dient te hechten aan het product. Deze laag heeft de neiging zich aan de kanten terug te trekken waardoor de laagdikte daar afneemt. Door de kanten van de producten na het verspanen te breken kan de laag zich gemakkelijker hechten op deze kanten. 

Een goede kantendekking helpt corrosievorming te voorkomen, wat zeer van belang is voor gestelde garantietermijnen van uw producten. Bovendien zijn uw producten veiliger in gebruik omdat de scherpe randen zijn weggenomen.

Lees meer over Fladder

Fladder GYRO